Behandling av personopplysninger

Personopplysninger er opplysninger som kan knyttes til en identifiserbar enkeltperson. KF er opptatt av å beskytte og respektere ditt personvern, og benytter kun personopplysninger som er relevante og nødvendige for å kunne oppfylle våre forpliktelser og yte god service overfor våre kontakter, samt personopplysninger som vi er lovpålagt etter bl. a. bokføringsloven.

Behandling av personopplysninger, slik som innsamling, registrering, lagring og utlevering er underlagt særskilte regler. KF er behandlingsansvarlig, og alle personopplysninger behandles i henhold til personopplysningsloven og øvrig regelverk for personvern. Datatilsynet fører tilsyn med at regelverket overholdes.

KF behandling av personopplysninger omfatter i all hovedsak kontaktinformasjon, bestillings- og betalingsinformasjon, samt korrespondanse og evt. annen informasjon som er relevant for formålet med behandlingen.

Hva bruker vi personopplysningene til?

Vi behandler følgende personopplysninger i følgende forbindelse:

  • Leveranse av digitale løsninger. I løsningene vil det bli behandlet personopplysninger, og det vil være egne personvernerklæringer knyttet til løsningene i enkelte tilfelle. KF vil være databehandler for kundene som benytter de digitale løsningene, og kundene vil sørge for informasjon om behandlingen til brukere og deres kunder.
  • Kontakt med kunder, herunder kommuner. Dette omfatter behandling av kontaktopplysninger, kjøpshistorikk, historikk på kontakt og support mv. Formålet med behandlingen er å besvare henvendelser fra kunder, gjennomføre bestilling og betaling, sende produkter og yte tjenester. Vi sender også informasjon og spørreundersøkelser til kunder. Behandling foretas på grunnlag av avtale, berettiget interesse eller samtykke.
  • Kontakt med forfattere, potensielle forfattere, leverandører tilknyttet bøker og øvrige samarbeidspartnere. Dette omfatter behandling av kontaktopplysninger med nevnte, og formålet med behandlingen er å gi oppfølgning, kontakt med nevnte, og oppfylle avtaler og forpliktelser. Behandling av personopplysninger foretas på grunnlag av avtale eller berettiget interesse.

Deling av personopplysninger

Vi gir ikke personopplysningene dine videre til andre med mindre det foreligger et lovlig grunnlag for slik utlevering. Eksempler på slikt grunnlag vil typisk være en avtale med deg eller et lovgrunnlag som pålegger oss å gi ut informasjonen.

KF bruker databehandlere til å samle inn, lagre eller på annen måte behandle personopplysninger på våre vegne.

Retting og sletting av opplysninger

KF lagrer ikke personopplysninger lenger enn det som er nødvendig for å oppfylle formålet med behandlingen. Lengre lagring kan være nødvendig for å oppfylle eventuelle lovpålagte plikter, for eksempel etter regnskapslovgivningen.

Det er viktig at opplysningene vi har lagret er riktige og oppdaterte. Du oppfordres derfor til å ta kontakt med oss om du oppdager feil. Du kan også kontakte oss dersom du ønsker innsyn i hvilke personopplysninger vi har lagret om deg eller du ønsker å bli slettet fra våre systemer.

Lagring av personopplysninger

Vi lagrer ikke personopplysninger lenger enn det som er nødvendig for å oppfylle formålet med behandlingen. Lengre lagring kan være nødvendig for å oppfylle eventuelle lovpålagte plikter, for eksempel etter regnskapslovgivningen.

KF bruker databehandlere til å samle inn, lagre eller på annen måte behandle personopplysninger på våre vegne.

Dine rettigheter når vi behandler personopplysninger om deg

Du har rett til å kreve innsyn, retting eller sletting av personopplysningene vi behandler om deg. Du har videre rett til å kreve begrenset behandling, rette innsigelse mot behandlingen og kreve rett til dataportabilitet. Du kan lese mer om innholdet i disse rettighetene på Datatilsynets nettside: www.datatilsynet.no.

For å ta i bruk dine rettigheter må du sende oss skriftlig informasjon om hva henvendelsen gjelder via kontaktskjemaet på nettsiden. Vi vil svare på din henvendelse til oss så fort som mulig, og senest innen 30 dager.

Vi vil be deg om å bekrefte identiteten din eller å oppgi ytterligere informasjon før vi lar deg ta i bruk dine rettigheter overfor oss ved å legge ved kopi av pass eller annen gyldig legitimasjon. Dette gjør vi for å være sikre på at vi kun gir tilgang til dine personopplysninger til deg - og ikke noen som gir seg ut for å være deg.

Du kan til enhver tid melde deg av våre nyhetsbrev ved å klikke på lenke i nyhetsbrevet eller trekke tilbake ditt samtykke for behandling av personopplysninger hos oss ved å sende en skriftlig henvendelse via kontaktskjemaet.

Klager

Dersom du mener at vår behandling av personopplysninger ikke stemmer med det vi har beskrevet her eller at vi på andre måter bryter personvernlovgivningen, så kan du klage til Datatilsynet.

Du finner informasjon om hvordan kontakte Datatilsynet på Datatilsynets nettsider: www.datatilsynet.no.

Kontakt

Hvis du har spørsmål om denne personvernerklæringen eller om bruk av dine personopplysninger, ta gjerne kontakt med oss. kundeservice@kf.no

Skjema på nettsider

KF samler inn opplysninger gjennom skjemaer på våre nettsider.

Eksempel på skjema:

Kontaktskjema

  • Når man ønsker å prøve et produkt eller tjeneste
  • Ved påmelding til webinar, kurs og konferanser
  • Ved påmelding til å motta vårt nyhetsbrev eller blogg på e-post

Informasjonskapsler (cookies)

På KF nettsider brukes det informasjonskapsler (cookies ) for å bedre brukeropplevelsen av nettstedet, samt til statistikkformål.

Det er KF som er ansvarlig for behandling av opplysninger og data ved bruk av informasjonskapsler på kommuneforlaget.no.

En cookie er en tekstfil som sendes fra en webside, f. eks. kf.no til din datamaskin eller smarttelefonen der hvor den blir lagret enten i minnet (session cookies) eller som en liten tekstfil (tekstbaserte cookies). Vi benytter begge disse typer cookies til følgende formål:

  • Forbedre opplevelsen og ytelsen på nettsiden.
  • Hente statistikk fra nettsiden, for eksempel antall besøkende. Her lagres det ingen personlig data.
  • Optimere markedsføringen

Hvis nettleseren din er innstilt på å ikke akseptere cookies, har du ikke mulighet til å bestille varer hos oss. Du kan enkelt endre denne innstillingen i nettleseren, se veiledninger under.

Når du benytter deg av våre nettsted godtar du også bruken av informasjonskapsler.

Opplysninger som samles inn

Følgende opplysninger og data samles inn ved bruk av cookies på kf.no:

_ga, _gat, _gid.

Brukes til statistikkformål (Google Analytics). Vi får informasjon om hvilke sider som er mest besøkt, hvor brukerne kommer fra, på hvilke tidspunkter sidene blir mest besøkt, osv. KF bruker anonymizeIP, en funksjon som gjør at en enkeltbruker ikke kan identifiseres. Google kan overføre statistikken til tredjeparter hvis dette kreves iht. lov eller i tilfeller hvor tredjeparter behandler informasjonen på vegne av Google.

Google har mer informasjon om innhold og varighet.

Del/Send videre-tjenesten

KF sin Del/Send videre-tjeneste kan brukes til å videresende eller til å dele artikler fra kf.no på e-post, Facebook, Twitter og LinkedIn. Opplysninger om dette logges ikke hos oss, men brukes kun der og da til å sende artikkelen videre til den valgte e-postadresse eller det aktuelle sosiale nett. Vi kan imidlertid ikke garantere at Facebook, Twitter og LinkedIn, ikke logger disse opplysningene. Alle slike tjenester bør derfor brukes med vett. Om du benytter send-videre-funksjonen, bruker vi bare de oppgitte e-postadressene til å sende meldingen videre. Dette foregår automatisk. 

Hvordan aktiverer jeg eller sletter cookies?

De fleste nettlesere er stilt inn til å godta informasjonskapsler. Du kan endre innstillingene slik at du enten blokkerer alle informasjonskapsler, eller blir varslet når en informasjonskapsel lagres på datamaskinen din. Les mer om hvordan du gjør dette i hjelpefunksjonen i nettleseren din.

Ulike nettlesere har ulike måter å slette informasjonskapsler på. Hvis du er usikker på hvor du finner denne informasjonen, kan du klikke på "Hjelp" på "Start"-menyen og søke etter "informasjonskapsler" eller "cookies" for å få informasjon om hvor du finner mappen med informasjonskapsler.

}