Tone Junge er ny leder for Leveranse og Support i KF

Tone har bred erfaring fra Telecom bransjen og var leder for In house operation (kundeservice) i GET med en avdeling på 90 personer.

1.desember startet Tone Junge som Leveranse og Support sjef i KF og i den forbindelse tok vi en prat med Tone.

Velkommen til oss Tone. Du kommer jo fra en større bedrift.  Hva var det som fikk deg til å søke deg til KF?

Når man er en del av en så stor bedrift som bare har vokst og vokst og til slutt blitt 2500 ansatte, blir rollene veldig spesialisert. Jeg lengtet tilbake til å se helheten i prosessene.

I tillegg har jeg alltid jobbet i privat sektor og verdimessig har jeg lyst til å lære mer om kommunal og fylkeskommunal sektor. Det å kunne ha en påvirkning på folks hverdag virker spennende.

Du har bodd i Tyskland i flere år, hvordan er den tyske arbeidshverdagen kontra den norske synes du?

Jeg har 7 års arbeidserfaring fra Tyskland. Jeg startet min arbeidskarriere der og lærte den tyske arbeidskulturen før jeg lærte den norske.

Jeg følte meg mye mer på hjemmebane når jeg kom tilbake til Norge. Det er mindre avstand mellom ledelse og ansatte og man er mye mer involvert. I Tyskland er det mer formelt og mer hierarkisk.

Norge ligger langt fremme og har et mer moderne arbeidsliv. Bare se på kvinners tilstedeværelse i arbeidslivet etter at de har født barn. I Tyskland er ikke det like vanlig. Det var faktisk en av grunnene til at vi flyttet tilbake til Norge. Min førstemann ble nemlig født i Tyskland.

Du har bred erfaring fra tidligere arbeidsliv, men hvis du skulle peke på en ting som du tar med deg fra tidligere inn til KF, hva skulle det være?

Fokus på kunden. Vi må ikke glemme hvem vi er her for. Når det er sagt så gleder jeg meg veldig til å lære nye ting og ikke minst enda mer om offentlig sektor.

Hva er førsteinntrykket ditt av KF?

Jeg har blitt godt mottatt. Folk har et ønske om å bidra og hjelpe til der de kan. Samtidig skjønner jeg at folk er spente på hvem jeg er.

Det nærmer seg jul og du som har et ben i to land, hvordan skal den feires?

Etter å ha feiret to år på rad i Hamburg skal vi i år feire julen hjemme. Det gleder jeg meg til og vi får besøk fra Tyskland.

Det er selvfølgelig hyggelig å ta med seg det beste fra begge verdener, men det er lite som kan slå norsk julefeiring, avslutter Tone med et smil.

 

Vi ønsker Tone velkommen til oss i KF og ønsker henne lykke til med nye arbeidsoppgaver.