Skoleferien er her, men Skolerom holder åpent i hele sommer!

Uansett om du skal på stranden eller til hytta i ferien, er det morsomt å fylle sommerdagene med noe ekstra. Vi har hentet frem fem morsomme ferie-aktiviteter for de eldre barna.

Skoleroms enorme bibliotek har over 70 000 tekster og artikler, og er åpent hele sommeren. Her er noen tips til aktiviteter, hvis dagene blir veldig lange for de litt eldre barna. Dette er aktiviteter som man kan gjøre enten det regner eller er sol: 

1. Test optiske illusjoner på deg og familien 

Denne morsomme artikkelen gir en innføring i hva optiske illusjoner er, og nederst kan du finne en egen optisk illusjon du kan teste med en venn. Kanskje du også kan prøve å ta noen bilder med optiske illusjoner i, slik som de i artikkelen? 

2. Prøv yoga

På Skolerom finner du en rekke artikler om yoga, som forklarer både bakgrunnen og guider deg gjennom ulike «asanas», som er det en yoga-stilling kalles. Hva med å hilse solen en morgen, eller prøve ulike pusteøvelser for avslapning


3. Bli en bedre fotograf 

Liker du å ta bilder, men vil utvikle deg litt videre? Denne artikkelen gir en innføring i komposisjon når man tar bilder, som for eksempel tredjedelsregelen eller hvordan man kan bruke det gylne snitt. Tipsene fungerer også når man tar bilder med mobilkamera. 

(Høyreklikk på bildene nederst og velg «Åpne i ny fane» for større bilde.) 

4. Dra på «plogging» 

I denne artikkelen om plast i havet får du tips til grep du kan gjøre selv for å minske plastbruk og hjelpe miljøet. «Plogging» er når man drar på joggetur og underveis på turen plukker søppel. Dette kan være en fin ekstra-aktivitet i sommer der man både kan få en fin tur, samt hjelpe naturen. 

5. Lag din egen quiz 

På Skolerom er det en rekke ulike temaer som du kan sortere på. Hva med å bruke tekstene i hver kategori til å lage en quiz til familie og venner. Noen av tema-quizene man kan ha er: Historiequiz, Vitenskapsquiz eller Geografi-quiz

 

Du finner alt om Skolerom her 

 

God sommer😊

Vil du vite mer om Skolerom?

Ta kontakt