Her er noen skrivetips til deg!

Når dagene er varme og lange, er det fint å la tankene bare gli. Noen ganger er det fint å sette noen av disse tankene ned på et papir. Her er noen skrivetips til deg.

Vi i Skrible-teamet elsker å skrive! Derfor har vi funnet frem noen tips til deg, slik at du kan ta vare på minnene og holde skrivemusklene i gang hele sommeren. Skrivetipsene passer like godt til barn som voksne.

Brev 

Skriv et brev til en venn eller et familiemedlem du ikke har sett på en stund. Her kan man glede noen man er glad i, samtidig som man får skrivetrening.

Liste 

Lag en liste med alt du har lyst til å gjøre i sommer. Ta gjerne med de typiske sommeraktivitetene som “å vasse i sjøen”. Da får du en lengre liste, og du kan enkelt krysse av aktivitetene underveis.

Adjektivhistorie 

Skal du på biltur i sommer, eller kanskje dere skal ha en liten familiesamling?

En adjektivhistorie er en historie du skriver der du lar de beskrivende ordene stå tomme. Spør de rundt deg om adjektiver til historien din, uten å fortelle hvordan historien går. Resultatet blir ofte veldig morsomt, spesielt om du skriver historien om dem som skal foreslå adjektiver.

Start gjerne historien med “Det var en … dag i sommerferien …”.

Dagbok 

Å skrive dagbok i sommerferien er en flott måte å huske alt det hyggelige man har gjort. I år kan det være ekstra interessant å skrive en dagbok for å se tilbake på hvordan sommeren med ulike korona-tiltak og reisebegrensninger var.

Dyrefortelling 

La fantasien løpe fritt og skriv om sommeren din som om alle hovedpersonene er dyr. Er minstemann en sta okse, eller flyr far forvirret rundt som en humle? Kanskje kompisen din er en rastløs hare, mens du selv bare vil være en liten snegle som tar sommeren med ro. Her kan man skrive både lange og korte historier.

Morgenskriving 

Mange opplever at morgenskriving hjelper på både kreativitet og skrivelyst. Stå opp og skriv ned alt du tenker før du starter med dagens gjøremål. Skriv helt ufiltrert og bare for deg selv. Føler du deg poetisk på morgenkvisten, kan du formulere det som et dikt – kanskje med rim. Kanskje du oppdager at du har en forfatter i magen?

Skrible hjelper deg på veien til gode, lystbetonte skriveprosesser. Du kan lese mer her.

God sommer!

Vil du vite mer om Skrible ?

Til kontaktsiden